Introductiedag

Op de hoogte blijven van alle activiteiten van Zegenend Helpen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Waarom Zegenend Helpen?

  • Onderwijs vanuit psychologie en Gods Woord

  • Kennis wordt direct omgezet in de praktijk

  • Persoonlijke begeleiding en kleine groepen

Deze cursus is voor mensen die kennis willen maken met de kern van Zegenend Helpen. Ook voor mensen die graag willen deelnemen aan de verdiepingscursus 'Herstel na Seksueel misbruik' of '(On)Verbondenheid' is deze 'Introductiedag Zegenend Helpen' een must, tenzij je al de Basiscursus hebt gevolgd. 

 

Dat kennis maken kan voor jezelf zijn, maar ook is het een fijne mogelijkheid om te ontdekken of de Basiscursus of een Op Maat-cursus een vervolg kan zijn. Dat kan voor jezelf of voor de gemeente waar je deel van bent. We geven deze cursussen regelmatig op locatie in gemeenten om pastorale werkers en gemeenteleden toe te rusten. 

 

Op deze dag maak je kennis met de kern van Zegenend Helpen. We kijken naar het zegenen in de Bijbel en hoe we dat kunnen toepassen in onze dagelijkse praktijk.  Centraal staat de shalom, de vrede van en door Jezus Christus. Wat betekent dit voor jou persoonlijk, hoe kun je dat doorgeven maar ook, hoe kun je dat ontvangen? We kijken hierbij naar geest, ziel en lichaam als één geheel. Naast kennisoverdracht is er op deze dag ruimte voor interactie en gaan we ook praktisch aan de slag door het zegenen toe te passen. Nieuwsgierig geworden? Je bent welkom om te komen ontdekken!

Datum 27 november 2021

Locatie: 'Verenigingsgebouw Huinen'

                  Huinerschoolweg 5,

                  3882 TJ Putten

Docenten Henk en Maria Minnen

Kosten

Kosten € 45,00

Echtparen € 72,00 en voor groepen vanaf 5 personen €36,00 p.p.

Als je na het volgen van de Introductiedag  doorstroomt naar de eerstvolgende Basiscursus ontvang je € 25,- korting

 

Lesmateriaal

Je krijgt tijdens de cursus het lesmateriaal

Cursusdoel

De kern van Zegenend Helpen in één dag ontdekken en leren praktiseren.

  • Zou je deze dag ook in jouw omgeving willen als fysiek onderwijs weer mogelijk is? Als je 12 deelnemers kan vinden is dat mogelijk.

Vervolg

Deze dag is ook een voorbereiding voor het volgen van de verdiepingscursussen ‘Herstel na Seksueel Misbruik’ en ‘(On)Verbondenheid’. Na het volgen van de Basiscursus of een 'Op Maat' cursus is het ook mogelijk om deel te nemen aan deze vervolgcursussen  

 

Voor mensen die nog nooit een pastorale cursus gevolgd hebben en pastoraal actief zijn raden wij aan om eerst de Basiscursus te volgen. Dit is echt een basis van waaruit je je verder pastoraal ontwikkelt. Ook voor persoonlijke geestelijke en emotionele ontwikkeling is dit een fijne cursus. 

Voor mensen die al wel diverse pastorale cursussen gevolgd, kan de Basiscursus ook fijn zijn, maar is de introductiedag een de minimale voorbereiding om mee te kunnen doen aan de verdiepingscursussen. ​Omdat de grondhouding van ons pastorale werk zegenen is. 

Henk Minnen 04-17.JPG

Henk Minnen

Coach bij Minnen Christelijke Coaching

​Ik ben Henk Minnen. Na 27 jaar in het bedrijfsleven te hebben gewerkt ben ik in 2005 overgestapt naar de pastorale hulpverlening omdat ik heb ontdekt dat daar mijn hart en kwaliteiten liggen. Ik werk als coach en counselor. Daarnaast geef ik, samen met mijn vrouw Maria, cursussen voor Zegenend Helpen. Steeds weer word ik enthousiast als ik zie hoe het de Kracht van Jezus’ vrede de deelnemers zelf raakt en hoe ze leren om dit ook door te geven. Daarom nodig ik u/jou uit om  de grondhouding van Zegenend Helpen te leren en te ervaren en toe te passen in je levenshouding en pastorale contacten en thema’s. Is 5 zaterdagen je teveel, dan is het ook mogelijk om via een Introductiedag kennis te maken met Zegenend Helpen.

Maria%252520winter%2525202020_edited_edi

Maria Minnen

Coach bij Minnen Christelijke Coaching

​"Omdat ik zelf hulpverlener ben en Jezus in mijn werk belangrijk vind, heb ik gemerkt dat psychologie en Zegenend Helpen heel goed samen gaan. Zo ontdek ik de meerwaarde van Zegenend Helpen in de hulpverlening. Zegenend Helpen is laagdrempelig en daarom ook in alle facetten van het leven toepasbaar. Het gaat bij Zegenend Helpen namelijk om de relatie met Jezus, met God en de Heilige Geest."