Introductiedag

Op de hoogte blijven van alle activiteiten van Zegenend Helpen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Waarom Zegenend Helpen?

  • Onderwijs vanuit psychologie en Gods Woord

  • Kennis wordt direct omgezet in de praktijk

  • Persoonlijke begeleiding en kleine groepen

Deze cursus is voor mensen die kennis willen maken met de kern van Zegenend Helpen. Ook voor mensen die graag willen deelnemen aan de verdiepingscursus 'Herstel na Seksueel misbruik' of '(On)Verbondenheid' is deze 'Introductiedag Zegenend Helpen' een must, tenzij je al de Basiscursus hebt gevolgd. 

 

Dat kennis maken kan voor jezelf zijn, maar ook is het een fijne mogelijkheid om te ontdekken of de Basiscursus of een Op Maat-cursus een vervolg kan zijn. Dat kan voor jezelf of voor de gemeente waar je deel van bent. We geven deze cursussen regelmatig op locatie in gemeenten om pastorale werkers en gemeenteleden toe te rusten. 

 

Op deze dag maak je kennis met de kern van Zegenend Helpen. We kijken naar het zegenen in de Bijbel en hoe we dat kunnen toepassen in onze dagelijkse praktijk.  Centraal staat de shalom, de vrede van en door Jezus Christus. Wat betekent dit voor jou persoonlijk, hoe kun je dat doorgeven maar ook, hoe kun je dat ontvangen? We kijken hierbij naar geest, ziel en lichaam als één geheel. Naast kennisoverdracht is er op deze dag ruimte voor interactie en gaan we ook praktisch aan de slag door het zegenen toe te passen. Nieuwsgierig geworden? Je bent welkom om te komen ontdekken!

Datum      10 december 2022

Locatie     Nog onbekend, maar vrijwel zeker midden Nederland,

Docenten Henk en Maria Minnen

                     Jeannette Roordink

Kosten

Kosten € 45,00

Echtparen € 72,00 en voor groepen vanaf 5 personen €36,00 p.p.

Als je na het volgen van de Introductiedag  doorstroomt naar de eerstvolgende Basiscursus ontvang je € 25,- korting

 

Lesmateriaal

Je krijgt tijdens de cursus het lesmateriaal

Cursusdoel

De kern van Zegenend Helpen in één dag ontdekken en leren praktiseren.

  • Zou je deze dag ook in jouw omgeving willen als fysiek onderwijs weer mogelijk is? Als je 12 deelnemers kan vinden is dat mogelijk.

Vervolg

Deze dag is ook een voorbereiding voor het volgen van de verdiepingscursussen ‘Herstel na Seksueel Misbruik’ en ‘(On)Verbondenheid’. Na het volgen van de Basiscursus of een 'Op Maat' cursus is het ook mogelijk om deel te nemen aan deze vervolgcursussen  

 

Voor mensen die nog nooit een pastorale cursus gevolgd hebben en pastoraal actief zijn raden wij aan om ook de Basiscursus Zegenend Helpen te volgen. Dit is echt een basis van waaruit je je verder pastoraal ontwikkelt. Ook voor persoonlijke geestelijke en emotionele ontwikkeling is dit een fijne cursus. 

Voor mensen die al wel diverse pastorale cursussen gevolgd, kan de Basiscursus ook fijn zijn, maar is de introductiedag een de minimale voorbereiding om mee te kunnen doen aan de verdiepingscursussen. ​Omdat de grondhouding van ons pastorale werk zegenen is. 

Henk Minnen 04-17.JPG

Henk Minnen

Coach bij Minnen Christelijke Coaching

“Mijn geloof in Jezus Christus heeft mij bewust gemaakt van de unieke waarde van elk mens. Betrokkenheid staat bij mij hoog in het vaandel en vind het heerlijk om de interactie met een groep aan te gaan. Daarbij hanteer ik een hoge kwaliteit voor mezelf en het lesmateriaal.

 

In het lesgeven geniet ik vooral van de groei van de mensen. Prachtig om te merken als er ruimte, overgave, vrede en rust mag binnenkomen door inzicht en het ervaren van de vrede van Jezus Christus."


Henk geeft de volgende cursussen:


Henk is in het dagelijks leven coach en hulpverlener

www.psychopastoralezorg.nl

www.bestemmingsontdekker.nl


Henk Minnen 04-17.JPG

Maria Minnen

Coach bij Minnen Christelijke Coaching

"Ik heb zelf binnen Zegenend Helpen geleerd dat de relatie met Jezus centraal staat. Als christelijke hulpverlener heb ik gemerkt dat psychologie en Zegenend Helpen heel goed samen gaan. Zegenend Helpen is laagdrempelig en daarom ook in alle facetten van het leven toepasbaar. Het gaat bij Zegenend Helpen namelijk om de relatie met Jezus, met God en de Heilige Geest."


Maria geeft de volgende cursus:


www.art-counseling.nl

www.psychopastoralezorg.nl

Henk Minnen 04-17.JPG

Jeannette Roordink

Coach bij Minnen Christelijke Coaching

God is de basis van mijn bestaan, mijn passie ook. Dit kan ik uitdragen in mijn baan als coach, maar zeker ook bij Zegenend Helpen. Wat heb ik veel geleerd toen ik hier zelf een paar keer een cursus heb gedaan.

Jezus wil je helen, de leegte in je opvullen. De Heilige Geest wil je vervullen met Zijn vrede, die alle verstand te boven gaat.  Als wij gevuld zijn door Zijn liefde en vrede kunnen wij het uitdelen aan anderen.

1 Korinthe 13:13 En nu blijven geloof, hoop en liefde, deze drie, maar de meeste hiervan is de liefde. Zegenen is het goede van God doorgeven, hoe mooi is dat!


Jeannette werk mee aan de cursussen:


Jeannette is in het dagelijks leven relatiecoach en gespecialiseerd in HSP 

www.roordinkcoaching.nl