Introductiedag

Op de hoogte blijven van alle activiteiten van Zegenend Helpen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Waarom Zegenend Helpen?

  • Onderwijs vanuit psychologie en Gods Woord

  • Kennis wordt direct omgezet in de praktijk

  • Persoonlijke begeleiding en kleine groepen

Deze cursus is voor mensen die kennis willen maken met de kern van Zegenend Helpen. Ook voor mensen die graag willen deelnemen aan de verdiepingcursus 'Herstel na Seksueel misbruik' of '(On)Verbondenheid' is deze 'Introductiedag Zegenend Helpen' een must. 

 

Dat kennis maken kan voor jezelf zijn, maar ook is het een fijne mogelijkheid om te ontdekken of de Basiscursus of een Op Maat-cursus een vervolg kan zijn. Dat kan voor jezelf of voor de gemeente waar je deel van ben. We geven deze cursussen regelmatig op locatie in gemeenten om pastorale werkers en gemeenteleden toe te rusten. 

 

Op deze dag maak je kennis met de kern van Zegenend Helpen. We kijken naar het zegenen in de Bijbel en hoe we dat kunnen toepassen in onze dagelijkse praktijk.  Centraal staat de shalom, de vrede van en door Jezus Christus. Wat betekent dit voor jou persoonlijk, hoe kun je dat doorgeven maar ook, hoe kun je dat ontvangen? We kijken hierbij naar geest, ziel en lichaam als één geheel. Naast kennisoverdracht is er op deze dag ruimte voor interactie en gaan we ook praktisch aan de slag door het zegenen toe te passen. Nieuwsgierig geworden? Je bent welkom om te komen ontdekken!

Datum
december 2020
Tijd 

10.00 uur tot 16.00 uur

Docenten 

Henk en Maria Minnen

Kosten

Kosten € 45,00

Echtparen € 72,00 en voor groepen vanaf 5 personen €36,00 p.p.

Studenten € 27,00 p.p.(geen groepskorting mogelijk)

Als je na het volgen van de Introductiedag  doorstroomt naar de eerstvolgende Basiscursus ontvang je € 30,- korting

 

Lesmateriaal

De dag wordt gepresenteerd via PowerPoint en je ontvangt dan een Hand-out.

De lesstof van de dag krijg je mee. 

 

Cursusdoel

De kern van Zegenend Helpen in één dag ontdekken en leren praktiseren.

  • Zou je deze dag ook in jouw omgeving willen?

Als je 15 deelnemers kan vinden is dat mogelijk.

Vervolg

Deze dag is ook een noodzakelijke voorbereiding voor het volgen van de verdiepingscursussen ‘Herstel na Seksueel Misbruik’ en ‘(On)Verbondenheid’. Na het volgen van de Basiscursus of een 'Op Maat' cursus is het ook mogelijk om deel te nemen aan deze vervolgcursussen  

 

Voor mensen die nog nooit een pastorale cursus gevolgd hebben en pastoraal actief zijn raden wij aan om eerst de Basiscursus te volgen. Dit is echt een basis van waaruit je je verder pastoraal ontwikkelt. Ook voor persoonlijke geestelijke en emotionele ontwikkeling is dit een fijne cursus. 

Voor mensen die al wel diverse pastorale cursussen gevolgd, kan de Basiscursus ook fijn zijn, maar is de introductiedag in ieder geval wel een must om mee te kunnen doen aan de verdiepingscursussen. ​Omdat de grondhouding van ons pastorale werk zegenen is. 

Add some info about this item

Dit voorjaar twee mogelijkheden om in korte tijd meer over Zegenend Helpen te ontdekken welke gevolgen zegenen heeft op geest, ziel en lichaam. De Introductiedag in Dordrecht en een 'Op Maat' in Putten

Please reload

info@zegenendhelpen.nl

Sportlaan 37, 2806 HA Gouda

  • Facebook Basic Black