top of page

Bekijk onze aanstaande cursussen, themadagen en studiedagen.

Interview Henk en Maria

Wat leuk! Docenten Henk en Maria gaven een interview over de kracht van Gods vrede en hun werk. 

1 / 1

Please reload

Docenten

Jeannette Roordink

God is de basis van mijn bestaan, mijn passie ook. Dit kan ik uitdragen in mijn baan als coach, maar zeker ook bij Zegenend Helpen. Wat heb ik veel geleerd toen ik hier zelf een paar keer een cursus heb gedaan.

Jezus wil je helen, de leegte in je opvullen. De Heilige Geest wil je vervullen met Zijn vrede, die alle verstand te boven gaat.  Als wij gevuld zijn door Zijn liefde en vrede kunnen wij het uitdelen aan anderen.

1 Korinthe 13:13 En nu blijven geloof, hoop en liefde, deze drie, maar de meeste hiervan is de liefde. Zegenen is het goede van God doorgeven, hoe mooi is dat!


Jeannette geeft de cursussen:


Jeannette is in het dagelijks leven relatiecoach en gespecialiseerd in HSP 

www.roordinkcoaching.nl 

Leny ten Hove

"Mijn verlangen is om Jezus, het levende Woord van God, dichtbij te brengen door middel van pastoraat, schrijven en spreken. 

Waarom? Omdat ik zelf heb mogen ervaren hoe helend Jezus' aanwezigheid is! In Hem mag je leren rusten van alle dingen die je hebben belast en verwond. Door Hem word je gezien, gehoord, aanvaard en gekend. Bij Hem kun je ervaren wat veiligheid is en genezing ontvangen van beschadigde behoeftes. Hij vult je met nieuwe hoop en helpt je om op te bloeien en te worden zoals je bedoeld bent. En zo word je zelf een bron van zegen!"


Leny is betrokken bij de cursus:

Zegenend Helpen bij Onverbondenheid

Cursusdag Hechting


Meer informatie over Leny en haar werk is te vinden op:

www.lenytenhove.nl

André Roosma

"In het lesgeven geniet ik ervan om God bezig te zien in de levens van mensen zodat ze meer uit de verf komen zoals ze bedoeld zijn. Ik zie continu dat mensen tot meer en meer herstel komen, naarmate ze meer verbonden raken met God, met zichzelf en met anderen. Ik geniet regelmatig van telefoontjes en mails van oud-confidenten die me vertellen wat ze nu toch weer voor moois met God beleefd hebben, hoe Hij hen weer door en uit een potentiële crisis geleid heeft, hun gezin beter laat functioneren en andere verhalen."


André geeft de volgende cursussen:

Henk Minnen

“Mijn geloof in Jezus Christus heeft mij bewust gemaakt van de unieke waarde van elk mens. Betrokkenheid staat bij mij hoog in het vaandel en vind het heerlijk om de interactie met een groep aan te gaan. Daarbij hanteer ik een hoge kwaliteit voor mezelf en het lesmateriaal.

 

In het lesgeven geniet ik vooral van de groei van de mensen. Prachtig om te merken als er ruimte, overgave, vrede en rust mag binnenkomen door inzicht en het ervaren van de vrede van Jezus Christus."


Henk is docent en coacht nieuwe docenten bij de cursussen:


Henk is in het dagelijks leven coach en hulpverlener

www.psychopastoralezorg.nl

www.bestemmingsontdekker.nl


Maria Minnen

"Ik heb zelf binnen Zegenend Helpen geleerd dat de relatie met Jezus centraal staat. Als christelijke hulpverlener heb ik gemerkt dat psychologie en Zegenend Helpen heel goed samen gaan. Zegenend Helpen is laagdrempelig en daarom ook in alle facetten van het leven toepasbaar. Het gaat bij Zegenend Helpen namelijk om de relatie met Jezus, met God en de Heilige Geest."


Maria is docent en coacht bij de cursussen:

www.psychopastoralezorg.nl

Guus Molenaar

"Zegenend Helpen is vanaf 2003 in mijn leven een innerlijke houding, een attitude, geworden dat mijn leven echt ten goede beïnvloed heeft. Een wezenlijk aspect ervan is, dat dit niet (ver)oordelend is, maar aanvaardend, gevoed door de genade van Abba, van Jezus Christus, door de Heilige Geest. Dat is zo mooi te zien in het leven van Boaz. Hij zág Ruth en gaf haar erkénning voor wat ze deed, voor haar houding en voor wie ze was. Ik geloof dat Boaz’ zegenende houding en woorden haar diep positief beïnvloed hebben. Daarom geef ik de cursus met een aanstekende vleug enthousiasme.


Pastoraat is op m’n lijf geschreven en doe ik vanaf 1993. Psycho-pastorale hulpverlening verricht ik met mijn hart vanaf 2000, na mij daarin geschoold te hebben op HBO niveau en parttime aan de Universiteit. Gaandeweg heb ik mij verder gespecialiseerd in traumatherapie. Daarnaast verleen ik ook relatietherapie in mijn praktijk ‘In Perspectief’. Ik ben bekend met het geven van diverse trainingen en ook dat hoort tot mijn passie."


Guus kan gevraagd worde voor de cursussen:


In het dagelijks leven is Guus counselor.

Inperspectief Counseling

bottom of page