top of page
'Het Beste...'

Op de hoogte blijven van nieuwe Themadagen? Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Het Beste voor website.jpg
Boek

Het Beste...   Over zegenen

We zijn blij met de herziene heruitgave van het boek van ‘Het Beste…’. Het is geschreven door onze oud docent, ds. André de Haan die in 2004 overleden is.

 

In dit mooie boek wordt het zegenen uitgelegd, Bijbels onderbouwd en met voorbeelden aangegeven hoe zegenen in praktijk toe te passen is.Elk hoofdstuk heeft gespreksvragen.

 

Naast het gebruik op onze Basiscursus, is dit boek ook voor persoonlijke verdieping te lezen of samen met anderen op kringen en voor kerkenraden.

‘God werkt op allerlei manieren door mensen, maar zeker ook wanneer wij anderen zegenen’, is de overtuiging van ds. André de Haan. In de Bijbel en in de praktijk van gemeente en pastorale hulpverlening heeft hij heeft de kracht herontdekt van de oeroude joodse en christelijke praktijk van anderen zegenen – hardop of in stilte terwijl je aan iemand denkt.  

 

• Pastoraal zorgvuldig
• Met groot respect voor de ander
• Vertelt hoe de zegen letterlijk in allerlei omstandigheden kan worden verwoord.
• Werd na verschijnen vele malen herdrukt, nu 8e druk
• Paperback, 118 pagina’s, € 12,90

 

Het boek via boekhandels en online te verkrijgen. 

Anderen over 'Het Beste...'

Dr. Robert Doornenbal

Voorganger de Lichtboog, Houten

Ds. André de Haan moedigt ons op een veelzijdige en praktische manier aan om de ander het goede van God toe te spreken. Al lezend, word je gezegend en ga je zelf ook (meer) zegenen. Wat goed dat dit boek opnieuw uitgegeven wordt!

Maaike Schalk

Samma supervisie & coaching

Ik ben nog niemand tegen gekomen die dit eenvoudige concept theologisch en praktisch zó toepasbaar maakt als André. Een must read voor elke christen om zegenend in dit leven te staan.

Téo van der Weele

Grondlegger Zegenend Helpen

Ik ben dankbaar dat het bestuur van Zegenend Helpen besloot om André´s boek nogmaals uit te geven (8e druk!). Het is een waardevolle en tijdloze bijdrage van André over het Zegenen in het Gewone Dagelijkse Leven, zodat hij `nog spreekt, ook na zijn dood`.

Tony Kalma

Trainer stichting Praagse Lente

Jarenlang heb ik met André naar mensen geluisterd en hen gezegend. We zagen hoe zegenen een verschil maakte. Dit boek staat daar vol van en is ook goed te gebruiken in groepen; het kan zo met elkaar in praktijk worden gebracht.

Please reload

bottom of page