Internationaal

De kracht van zegenen wordt niet begrensd door landgrenzen. Verschillende hulpverleners uit het netwerk van Zegenend Helpen zijn daarom regelmatig werkzaam in het buitenland.

Zegenend Helpen wereldwijd

In Oostenrijk, Zwitserland, IJsland, Egypte, Myanmar en India en op vele andere plekken is Zegenend Helpen te vinden. Oprichter Téo van der Weele ontdekte tijdens zijn zendingswerk de kracht van zegenend bidden en heeft inmiddels in verschillende landen scholen opgezet, cursussen aangeboden en seminars gegeven.

Internationale scholen

In verschillende landen heeft Téo scholen opgezet om christelijke psychologen en pastoraal medewerkers te trainen om hulpverlening te geven na seksueel misbruik.

 

Hulpverleners die de cursus Herstel na Seksueel Misbruik hebben gevolgd en hier meer mee willen doen, worden aangeraden om naar de ESARPAC (European School for (sexual) Abuse Related Pastoral Counseling) te gaan. Ook in Egypte, Myanmar en Inda zijn scholen gestart. En er lopen plannen voor nog meer scholen.

Netwerkers in het buitenland

Verschillende van de hulpverleners uit ons netwerk dragen bij aan Zegenend Helpen internationaal. Hieronder lees je hun verhalen.

30 jaar geleden ontmoette ik Dr. Vibeke Möller voor het eerst. Ik was uitgenodigd om de Europese Christian Hospital Fellowship te dienen met Bijbelstudies. De zondagmiddag hadden we vrij. Ik had mijn aantekeningen van de YWAM internationale ontmoeting in Manilla twee jaar daarvoor, nog bij me. Ik had daar een workshop gegeven over:  ‘Hoe help je mensen die in hun jeugd seksueel misbruikt zijn.’ Ik vroeg of iemand interesse had over wat ik daar vertelde. Iedereen bleef.

Vibeke werd ontzettend boos over het feit dat het al eeuwen bestaat en nu nog steeds door gaat. Ik heb toen tegen Vibeke gezegd: ‘Ik zegen je woede, doe er wat mee, het is een enorme kracht die je kan stimuleren om er iets aan te doen.’ Nou, dat deed ze… Lees meer.

In veel landen is seksueel geweld helaas aan de orde van de dag. Via het contact met een kennis die met haar man werkt en woont in een Aziatisch land dat veel problemen heeft met seksueel geweld, kwamen Henk en Maria Minnen op de gedachte om Zegenend Helpen in hierheen te brengen.

 

In de afgelopen jaren gingen Henk en Maria meerdere keren op reis om de basis van Zegenend Helpen te onderwijzen. Inmiddels zijn ze op vier verschillende plekken gevraagd om de mensen over Zegenend Helpen te vertellen en ze het te leren. Het is mooi dat God hen  ook op deze plek van de wereld een taak geeft. Lees meer.

Christelle in Spanje

Honderden mensen starten lopend vanuit Zuid-Frankrijk de 800 km lange eeuwenoude route naar Santiago de Compastella. Christelle ging naar Noord-Spanje waar ze in een herberg van Oasistrails pelgrims diende.

 

Oasis biedt mensen onderdak, eten en ook geestelijk voedsel. Iedere avond wordt er een 'Jesusmeditation' gehouden: een half uur stille tijd met een rustig christelijk muziekje op de achtergrond. Iedereen mag aanhaken. Wat is het gaaf om God aan het werk te zien onder pelgrims. Lees meer.

Christelle werkte bij kindertehuis Encelia in Curaçao. In het huis worden kinderen geplaatst vanuit een crisis thuissituatie. Velen van hen zijn seksueel getraumatiseerd en misbruikt. Christelle hielp mee met de verzorging en leerde de kinderen en de staf hoe ze konden bidden. Het verschil was direct merkbaar: er kwam een sfeer van vrede. De jongens gingen anders met elkaar om, rustiger, harmonieuze en speelden meer samen. Lees meer.

Please reload