top of page
Samen aan de top

Hulpverleners

Ben jij op zoek naar christelijke hulpverlening? De hulpverleners van het Zegenend Helpen netwerk werken vanuit het Woord van God en vanuit de bijbelse roeping om te zegenen en Gods liefde uit te dragen. Zij hebben via de Stichting een begeleidingstraject gevolgd om het Zegenend Helpen toe te kunnen passen in hun pastorale praktijk. Elke drie jaar worden onze licentiehouders gescreend over het toepassen van Zegenend Helpen, hun bijscholing en inter-en supervisie. Zo kunnen we u met een gerust hart onze pastorale werkers aanbevelen. De hulpverleners zijn zelfstandigen en vallen niet onder de verantwoording van de Stichting. 

 

1 Petrus 3: 9b “Zegen juist, opdat u zelf ook zegen ontvangt,

want daartoe bent u geroepen.”

Meer informatie over de toerusting van onderstaande hulpverleners uit ons netwerk en andere veel gestelde vragen vind je hier.

Wist je dat we ook cursussen en themadagen geven waaraan jij mee kunt doen? Bekijk ons aanbod hier:

Hulpverleners

Barach, Praktijk voor Pastorale Counseling

Wim van der Laan

Hattem

www.praktijkbarach.nl

Pastorale counseling en Psychosociale therapie. Vrede doet bloeien. Vanuit vrede in de wond kijken en genezing ontvangen. Betrokken, zorgvuldig, met compassie confronteren en helen. Wat ‘vastgelopen is’, weer in beweging krijgen om weer te gaan leven.

 

Batya Israël

Zwolle 

06 52271946

b.israel18@gmail.com

Pastorale traumahulpverlener. 

Vanuit mijn ervaring, opleiding en monastieke vorming wil ik graag mensen begeleiden in het proces van heling en herstel.

Essenzia coaching

Marrie Zuidweg

Dordrecht en regio Putten (Gelderland)

www.essenziacoaching.nl

Pyscho-pastoraal coach: Terug naar de kern. 

Specialiteiten:

Insight Focus Therapy (IFT)

Seniorencoaching, Rouwverwerking,

Ontspanningsmassage

Goedereede Counseling

Willy Koppenol

Goedereede

dakoppenol@online.nl

Coaching en Counseling: Bedachtzaam, empathisch, beschouwend, de tijd nemend en zo nodig confronterend met compassie.

 

Gerco Timmerman

Zwolle

06 43012770

gctimmerman@planet.nl 

Graag help ik mensen bij hun innerlijk herstel en hun verbondenheid met God en daarmee ook met zichzelf en hun omgeving. Hierbij laat ik mij inspireren en leiden door de Bijbel en door de rijke christelijke spirituele traditie.

In Perspectief

Guus Molenaar

Huizen

www.inperspectiefcounseling.nl

www.CMFT.nl

Speerpunt bij volwassen cliënten is (vroeg-)kinderlijk- en hechtingstrauma.

Mensen ervaren mij als warm, betrokken en ervaren.

We werken samen aan je herstel van binnenuit. 

 

 

JKexpression

Janny Kok-Rus

Dordrecht

jkexpression.weebly.com

Onderwerpen waar ik jou kan helpen op je eigen plek te groeien, te helen en krachtig te zijn: Vormen van autisme in relatie en/of gezin, Hooggevoeligheid, “Kind van binnen”

Praktijk voor psycho-pastorale Zorg

Henk en Maria Minnen

Ede

www.psychopastoralezorg.nl

www.bestemmingsontdekker.nl

Integer, betrouwbaar, thuis voelen bij het innerlijk van de ander, bestemmingsontdekker loopbaanbegeleiding, persoonlijke ontwikkeling en stresscoaching.

Re-Joice

Janneke Bos-Graafland

Gouda

www.re-joice.nl

Vrouwen verbinden met God in hun:

Levens- en geloofsvragen / Relatieproblemen / Identiteit / Verwerking levenservaringen / Ondersteuning in het heden. Coaching en Advies

 

Samma Supervisie & Coaching

M. Schalk-van de Water

Schelluinen

samma.schalk.nu

Persoonlijk, allround, ervaren, komen tot de kern, integratieve methoden en technieken, 

herstel & toerusting

Yvonne Engelage

Huizen

06 15 66 90 08

engelageyvonne@gmail.com

(Trauma-) Therapie en Pastoraat bij o.a. klachten na (seksueel) misbruik, spannings- en/of angstklachten, psychosomatische klachten, eetstoornissen, verslavingen, depressie, dissociatie, paniekaanvallen, herbelevingen en nachtmerries.

Naast professionele therapie integreer ik, indien gewenst, gebed en het woord van God in het therapieproces.

Ervaringsverhalen
komma's .jpg

Ik heb geleerd dat God door gebed op een heel rustige manier dingen kan veranderen in mij. Ik hoef me daarvoor niet in te spannen. Ik vond dit heel bijzonder om te ervaren dat, zonder hard te werken in mijn denken en zonder dingen te begrijpen, God mij op een dieper niveau aanraakt en verandert. Deze ervaring maakte dat ik het beter los kon laten en maakte ook dat ik God ging vertrouwen als een goede God. Als het bij God gebracht wordt, dan doet Hij er blijkbaar iets mee. Deze ervaring heeft me meer rust gegeven.

komma's .jpg

Als mensen op een dieper niveau willen veranderen, dan is inzicht in de problematiek (dat je krijgt door psychotherapie), niet altijd helpend genoeg, heb ik ervaren. Mensen met een soortgelijke ervaring zou ik willen zeggen dat Zegenend Helpen écht anders is en verrassend dieper gaat dan je van tevoren zou denken.

Veel gestelde vragen
Veelgestelde vragen

 Voor welke problemen kan ik bij hulpverleners uit het netwerk van Zegenend Helpen terecht?

Onze hulpverleners zijn gespecialiseerd in verschillende takken van psychologie en pastoraat. Elke hulpverlener heeft zijn eigen specialiteit, dus kijk op hun website voor meer informatie.

Voorbeelden waarvoor mensen een hulpverlener uit het netwerk van Zegenend Helpen zoeken zijn:

         - Omgaan met verlies

         - Angsten

         - Huwelijksproblemen

         - Trauma's uit het verleden

         - Depressie

         - Geloofstwijfel

         - Problemen met seksualiteit

         - Seksueel- en Machtsmisbruik

         - Verslavingen

         - Zorgen

         - en meer...

Lees de websites van hulpverleners om meer te weten te komen over waar hun kracht en specialiteit ligt. 

Welke werkstijl/methode van hulpverlening gebruiken hulpverleners?

Zegenend Helpen gaat uit van de kracht van de zegen van God. In de gesprekken en therapie die je krijgt zal dit ook regelmatig terugkomen. De hulpverleners hebben vaak naast de cursussen en stages bij Zegenend Helpen ook een psychologische of pastorale achtergrond en nemen daar ook methodes van mee. Dit verschilt per hulpverlener.

Zijn er kosten verbonden aan deze hulpverlening? 

Omdat de hulpverleners zelfstandigen zijn, is daarover geen richtlijn vanuit Zegenend Helpen. Zegenend Helpen biedt een netwerk van diverse christelijke hulpverleners met allemaal hun eigen achtergrond en werkwijzen. Je kunt hun websites erop na lezen of contact met hen opnemen.

Kunnen de kosten voor pastoraat vergoed worden?
Diverse van onze hulpverleners zijn gecertificeerd en voor hun hulp kan er een vergoeding zijn via de zorgverzekering. Dit hangt af van welk pakket u daarvoor gekozen heeft bij uw zorgverzekeraar. Pastorale hulp kan vaak niet vergoed worden. 

Er zijn echter in bijzondere gevallen ook alternatieven mogelijk:

  • Sommige sociale diensten vergoeden de kosten als de hulpvrager laat weten alleen vertrouwen te hebben in een christelijke hulpverlener. De hulp valt dan niet onder pastoraat maar onder traumahulpverlening.

  • Ook is er de mogelijkheid vanuit een persoonsgebonden budget.

  • Soms is een aanvullende verzekering voor alternatieve geneeswijzen de oplossing.

  • Kerkelijke gemeentes of diaconieën vergoeden soms de kosten of een deel ervan.

  • Een enkeling lost het probleem op via persoonlijke sponsoring.

Wat houdt de Zegenend Helpen licentie in?

De hulpverleners in ons netwerk zijn buiten eigen opleiding ook geschoold door de cursussen en stages van Zegenend Helpen. Naast het leren een gesprek te voeren en het zegenen toe te passen, moeten de licentiehouders ook intervisie en supervisie volgen en studiedagen bijwonen. Als aan deze voorwaarden zijn voldaan, ontvangen zij van de Stichting de Licentie ‘Zegenend Helpen’ en staan als zodanig bij ons geregistreerd. Zij mogen de merknaam ‘Zegenend Helpen’ gebruiken in hun praktijk.

Elke drie jaar worden onze licentiehouders gescreend of zij nog aan onze voorwaarden voldoen. Zo kunnen we u met een gerust hart onze pastorale werkers aanbevelen. De pastorale werkers vallen echter niet onder verantwoordelijkheid van de Stichting. 

bottom of page