top of page

Op de hoogte blijven van alle activiteiten van Zegenend Helpen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Waarom Zegenend Helpen?

  • Onderwijs vanuit psychologie en Gods Woord

  • Kennis wordt direct omgezet in de praktijk

  • Persoonlijke begeleiding en kleine groepen

Zegenend Leven

voor Echtparen

Gaan jullie bijna trouwen, of zijn jullie het doorgewinterde echtpaar dat toch een slag dieper wil gaan? Deze cursus richt zich op het gezamelijk beleven van Gods genade door man en vrouw. Hierdoor kunnen (aanstaande) echtparen hun relatie met God, met elkaar en zichzelf opbouwen, vormgeven en verbeteren.

 

In deze cursus dagen we stellen uit om te gaan ontdekken wat er achter jouw reacties en achter die van de ander schuil gaat en om dit samen onder de genade en vrede van God te brengen. Deze genade en vrede van Jezus Christus is onmisbaar in het huwelijk. Alleen tussen deze veilige muren ontstaat er ruimte voor zowel de man als de vrouw om naar zichzelf te kijken met de genadige ogen van God en om de ander tot zegen te zijn.

Start Basiscursus

Dit najaar gaan er op twee plaatsen weer een Basiscursus van start. Hierin leer je hoe je Zegenend Helpen kunt toepassen op de pastorale praktijk en welke gevolgen het zegenend aanwezig zijn heeft op geest, ziel en lichaam.

1 / 1

Please reload

Thema's van de cursus
  • Persoonlijke groei

  • Communicatie

  • Emotionele verwonding en overleven

  • Leven in een disfunctionele omgeving en de weg naar vrijheid

  • Omgaan met gevoelens

  • Vergeving

  • Seksualiteit en intimiteit.

Cursusopzet

De cursus Zegenend Leven voor Echtparen wordt in 5 avonden gegeven. Vóór elke avond neem je als echtpaar samen de lesstof door. De avond zelf wordt begonnen met een lekkere maaltijd (afhankelijk van beschikbaarheid van cursisten). Daarna wordt aan de hand van verschillende onderwerpen een stukje theorie behandeld, is er ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en gaan echtgenoten ook samen aan de slag met praktische opdrachten.

 

Tussen de lesdagen in, ga je als echtpaar samen praktisch aan de slag om het geleerde toe te passen. 

Cursusdoelen

De cursus beoogt de groei van het gezamenlijk beleven van Gods genade door man en vrouw, waardoor (aanstaande) echtparen hun relatie met God, met elkaar en zichzelf kunnen opbouwen, vormgeven en verbeteren.

Studiebelasting

De echtparencursus bestaat uit 5 avonden met ongeveer 1 à 2 uur zelfstudie per avond. De echte tijdsbesteding zit in het samen aan de slag gaan als echtpaar. Dat varieert erg per stel.

Certificaat: Als je de volledige cursus hebt afgerond ontvang je het deelnemingscertificaat.

Lesmateriaal

Bij de cursus maken we gebruik van het boek:

- Gezegend ben je...; M. Schalk & H. Minnen

Dit boek wordt bij de eerste bijeenkomst uitgereikt.

Kosten

De cursuskosten zijn €355,00 per echtpaar. Het cursusmateriaal is bij de prijs inbegrepen. Wanneer je je aanmeldt voor de cursus krijg je een factuur met de voor jullie berekende kosten via de mail opgestuurd.

Aankomende cursus

Lijkt de cursus Zegenend Leven voor Echtparen jullie interessant? De cursus wordt gegeven op aanvraag. Wanneer er minimaal 5 aanmeldingen zijn, wordt gekeken wanneer de cursus gehouden kan worden. Belangstellenden kunnen zich doorlopend aanmelden.

 

Op aanvraag kan deze cursus ook in een kerk of gemeente worden georganiseerd. 
Voorwaarde is dat er dan minimaal 8 echtparen deelnemen. Neem hiervoor contact met ons op.

 

Locatie:

Ede

Docent

Henk Minnen

"In het lesgeven geniet ik vooral van de groei van de mensen. Prachtig om te merken als er ruimte, overgave, vrede en rust mag binnenkomen door inzicht en het ervaren van de vrede van Jezus Christus."

Maria Minnen

"Mijn man en ik hebben drie dochters en een zoon gekregen en zeven kleinkinderen. Het mooie van Zegenend Helpen is volgens mij dat het laagdrempelig is en daarom ook in alle facetten van het leven toepasbaar. Het gaat bij Zegenend Helpen namelijk om de relatie met Jezus, met God en de Heilige Geest."

Please reload

Dit vertelde een cursist:

Ik heb geleerd dat gevoelens van God er mogen zijn.

Anoniem

Please reload

bottom of page